3 cechy dobrego fotela biurowego

Dobry fotel biurowy jest niezbędnym elementem w pracy biurowej. Dzięki temu, pracujemy wydajnie i nie cierpimy na dolegliwości układu mięśniowo- szkieletowego takie jak: bóle, sztywności, drętwienia lub drżenie mięśni. Dobre krzesło na pewno powinno posiadać odpowiednie atesty i przynajmniej 5 letnią gwarancję. Czym jeszcze powinien się charakteryzować dobry fotel?

Przewiewny materiał

Dobry fotel biurowy z pewnością będzie wykonany z materiałów, które przepuszczają powietrze, dzięki temu w upalne dni unikniemy pocenia się i „przyklejania się” do fotela. Najlepiej by materiał był wykonany z prawdziwej bawełny, ale ta jest trudna w utrzymaniu czystości.

Ergonomiczne parametry

Dobrze skonstruowane krzesło jest gwarancją naszej pracy. Krzesło powinno być odpowiednio skonstruowane pod względem ergonomicznym tzn. powinno być stabilne, posiadać odpowiednie wymiary siedziska i oparcia, krzesło powinno mieć regulowane siedzisko oraz oparcie, płyty siedziska i oparcia powinny być odpowiednio wyprofilowane, krzesło powinno mieć zamontowane podłokietniki.

Podłokietniki- to też jest ważne

Profesjonalne krzesło powinno też posiadać wysokiej jakości podłokietniki, najlepiej wybrać taki model, w którym będziemy mieli możliwość regulacji podłokietników. Więcej na ten temat przeczytamy tutaj: e-krzeslo.com.pl.

Wygodny fotel to bardzo ważny mebel w pokoju biurowym. Nie warto oszczędzać na nim, ponieważ spędzamy na nim wiele godzin w czasie pracy. Dzięki temu, że nasz fotel będzie wygodny oszczędzimy sobie bólu kręgosłupa a nasza wydajność w pracy wzrośnie!