Na co zwrócić uwagę przy zakupie baterii prysznicowych?

Wybierając baterie prysznicowe będziemy musieli dobrać je także do designu nie tylko kabiny prysznicowej, ale także całej łazienki. Nie jest to prosta sprawa biorąc pod uwagę fakt, że na ryku jest wiele firm oferujących tego rodzaju produkty.

Co jest ważne przy zakupie baterii prysznicowych?

Jeśli mamy już za sobą wybór montażu (ścienny albo podtynkowy), to musimy jeszcze zwrócić uwagę na głowicę, korpus, wagę, ilość uchwytów, wydajność przepływu, termostat, deszczownicę. Ważny też jest wygląd. Głowica to zdecydowanie najważniejszy element baterii. Decyduje on o jej szczelności i jakości. To właśnie głowica odpowiada za regulację wody oraz zmniejszanie wody ciepłej i zimnej. Głowice też dzielą się na te lepszej jakości i gorszej jakości. W tych lepszych można znaleźć tzw tłumiki, które tłumią szum przepływającej wody. Możemy wyróżnić głowice ceramiczne, suwakowe, termostatyczne. Jeśli chodzi o korpus to może być on wykończony z mosiądzu a nawet z stali szlachetnej, złota czy niklu. Doszliśmy do sprawy wagi baterii. Tutaj musimy się kierować zasadą: im więcej, tym lepiej. Cięższa bateria oznacza, że jest szczelna i trwała. Baterie różnią się także ilością uchwytów. Wyróżniamy dwa rodzaje uchwytów: jednouchwytowe oraz dwuuchwytowe.

Jest wiele czynników, które powinniśmy brać pod uwagę wybierając baterie. Ważne jest też to, gdzie kupujemy dany produkt. Warto jest znaleźć godny zaufania sklep, w którym kupimy dobre jakościowo produkty. Tutaj znajdziemy dobre jakościowo baterie, które z pewnością posłużą nam długi czas: http://www.pekado.pl.