Dlaczego warto postawić na profesjonalne zdjęcie wizerunkowe?

Nie trzeba nikomu mówić, jak ważny jest wizerunek w biznesie. O tym napisano już wiele książek. W budowaniu wizerunku firmy znaczną rolę odgrywa profesjonalna fotografia. Nie powinno się lekceważyć zdjęć, które załącza się do CV. Pierwsze wrażenie jest istotne i to głównie od niego zależy czy ktoś podejmie z nami współpracę czy też nie.

O tym jak ważny jest wizerunek

„Jak cię widzą tak cię piszą”- mówi znane powiedzenie. I to rzeczywiście jest prawda. Nasz sposób bycia, sposób poruszania się, ubierania czy wyrażania swoich myśli mówi o nas wszystko. Coach czy psycholog powie nam jak ważne jest wywarcie dobrego wrażenia podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Od tego jakie zrobimy wrażenie zależy czy dostaniemy pracę. Właśnie dlatego ogromną rolę odgrywają zdjęcia portretowe kandydatów. To właśnie one są wizytówką, jeszcze zanim pozna nas nasz potencjalny pracodawca. Wizerunek powinien być świadomie wykreowany i każdy bez wyjątku powinien o niego dbać. Każdy wie, że niechlujny ubiór, nerwowe gesty czy wyzywająca poza nie budzą niczyjej sympatii i na pewno nie wpłyną dobrze na nasz wizerunek. Warto zadbać o zdjęcie portretowe, które ma być naszą wizytówką. Przejdźmy więc do sedna sprawy i zastanówmy się jak powinno wyglądać dobrze wykonane zdjęcie wizerunkowe.

Profesjonalny portret wizerunkowy- jak wiele możemy zyskać?

Kiedy do naszego przyszłego pracodawcy trafia na biurko stos CV, zaczyna się walka o stanowisko. Wbrew pozorom to nie kompetencje wprawiają naszego przyszłego pracodawce w osłupienie, ponieważ na rynku pracy jest wiele ambitnych osób, a właśnie dobrze napisane CV, a w tym profesjonalnie wykonane zdjęcie wizerunkowe. Zdjęcie które ukazuje wizerunek osoby kompetentnej, która budzi zaufanie, która jest otwarta spokojna, a także sympatyczna. Dobrze wykonane zdjęcie wizerunkowe uwydatni i podkreśli te cechy, które są poszukiwane u kandydatów na dane stanowisko pracy. Zanim dojdzie do wykonania zdjęcia, będziemy musieli przeprowadzić szereg rozmów z fotografem, ale na pewno: warto! Tutaj przede wszystkim trzeba się skupić na znalezieniu odpowiedniego fotografa http://pixagency.pl/, od niego zależy bardzo wiele. Profesjonalny fotograf to profesjonalne zdjęcia.